Om IAMS

Vi kan gi kjæledyret ditt bedre livskvalitet

Den eneste måten vi kan tilby det beste fôret og de beste produktene til kjæledyrene dine på, er ved å kjenne hunder og katter bedre enn noen andre. Vi mener at vi ved hjelp av vår innovative og banebrytende forskning, samt ved å følge vår unike ernæringsfilosofi, kan gi bedre livskvalitet til millioner av kjæledyr over hele verden.

Vår historie

Fra vår start i 1946 har Paul F. Iams søkt ut nye måter å lage høykvalitets hunde- og kattemat som som kan gi katter og hunder sunt, aktivt og et lykkelig liv.

Paul Iams tilbrakte tid med oppdrettere og ernæringseksperter, for å lære viktigheten og betydningen av protein og fett i hunde- og kattemat. Han mente katter og hunder burde mates som rovdyr med mye protein og fett i kostholdet, en tilnærming som skulle revolusjonere IAMS og valget av ingredienser.

Med hans nyervervede kunnskap laget Paul sin første lille batch hundemat, IAMS 999 i 1950, som han definerte til 99,9% nær perfeksjon. Det var alt han trodde på og det satte en ny standard for hunde- og kattemat. Avansert ernæring som gjorde en vesentlig forskjell for helsen og vitaliteten til hunder og katter. Denne troen har blitt grunnlaget for innovasjon etter innovasjon.

1950-tallet

På 1950-tallet ble det første IAMS-produktet, IAMS 999, lansert. Det var det første fôret som inneholdt animalske proteiner som hovedproteinkilde.

1960-tallet

Paul Iams videreførte sin visjon om å produsere det beste fôret og lanserte IAMS Plus i 1961. Dette proteinrike fôret vekket interesse hos lidenskapelige hundeeiere.

1970-tallet

På 1970-tallet lanserte IAMS et nytt produkt, IAMS Chunks for Dogs, og det ikoniske potemerket ble introdusert.

1980-tallet

På 1980-tallet revolusjonerte IAMS bransjen ved å introdusere fôr basert på ulike livsfaser. Et hundefôr tilpasset valper ble lansert. IAMS lanserte også den nye emballasjen i «alle regnbuens farger», IAMS kattemat og IAMS hundekjeks.

1990-tallet

1990-tallet ble et nyskapende tiår for IAMS, med lanseringen av produktserien IAMS Naturals. Selskapet kunne også legge frem forskningsresultater som viste at omega-6 og omega-3 bidrar til sunn hud og pels.

2008

IAMS fortsatte å lansere nyvinninger utover 2000-tallet. I 2008 kom IAMS Proactive Health inkludert et produkt for katter med en fibersammensetning som reduserer dannelsen hårballer.

2015–2016

I 2015 ble varemerket IAMS overtatt av Spectrum Brands Inc., som var trofast mot IAMS’ tradisjon for innovasjon. IAMS Naturally ble lansert, der alle ingredienser kan spores tilbake til kilden, samt IAMS Delights – et våtfôr med en rekke ulike smaker.

2018

I 2018 ble IAMS reformulert, oppfrisket og revitalisert gjennom lanseringen av IAMS for Vitality. Dette tørrfôret kombinerer førsteklasses ernæring med nytelse, og fremmer 7 tegn på vitalitet hos alle katter og hunder i form av en rekke utsøkte smaker som de elsker.